Настроение

Интериорен проект Настроение от STOL

Днес ще ви представим едно просторно и светло жилище в Софийски затворен комплекс, което грее с настроението на своята млада собственичка!

В главната роля тук е мек сив цвят, стоплен с детайли от златисто, подчертан с графичност от черен дъб и допълнен със свежи акценти в нежно и пастелно светло синьо!

Още от входа попадаме в зона на светлина и фини детайли!

Огледалният гардероб с линеарни метални дръжки в златен финиш на италианския производител San Giacomo е извор на светлина в антрето. Същевременно, гардеробът отразява елегантните линии и стойностните материали на конзолата от колекцията на италианския бранд Stone International, разположена срещу гардероба, която е в естествен мрамор Sequoia Silver и месинг. Над конзолата изящно греят уникалните ръчно изработени метални цилиндрични осветителни тела Nolan от колекцията на CASTRO Lighting.  

След антрето попадаме в просторното отворено пространство – дневна/трапезария/кухня.

Всяка една от зоните в това пространство има забележителен характер, уникалност на детайлите и неповторим уют.

Да започнем от кухнята!

Кухненската композиция е от колекцията Luxury Glam на производителя ASTER Cucine Italia. Осъществихме един максимално функционален проект за кухня, но не само! Избрахме нежен сив и дълбок матов цвят, подчертан с триизмерните елементи в горните шкафове и декоративните пиластри, които съчетахме с перфектно изпълнените плот и стенна облицовка колекция Olimpo от бранда Dekton.

За трапезната маса избрахме модела Majesty от италианския бранд Bontempi, изпълнена в категоричен плот от черен дъб и елегантна метална основа със златист финиш. Допълнихме композицията с ергономичните и красиви трапезни столове Clara на същия бранд, тапицирани в нежен светлосин плюш и златисти крачета. 

Голямата ъглова композиция диван Tivoli в дневната зона от майсторите на комфорта – италианският бранд FormerIn, е изпълнена в неповторимо дълбок и мек сив нюанс плюш с богати оттенъци. Tivoli е диван с характер и запомняща се визия. Елегантният капитонаж на райе и архитектурният детайл от златист метал в подлакътника и основата на дивана придават ексклузивност и изтънченост. Композицията е съчетана с функционална табуретка/масичка от същия материал и допълнена с метална табличка в златист тон.

Красотата на този дневен кът се допълва с дълбоките, сини и сребърни отблясъци на копринения килим Sunset от TISCA Italia.

За светлината и озаряването на двете зони – и дневна и трапезарна, селектирахме известната колекция Aura на ITALAMP. Над ниската мебел светлина разпръскват два ринга с различен диаметър и височина, изпълнени в златист матов финиш и квадрати от стъкло Krek. Над трапезарията светлината извира от елегантно правоъгълно тяло от същата колекция и в същите материали и финиши. На стената над дивана, както и в антрето отново изящно греят уникалните метални цилиндрични осветителни тела модел Nolan от CASTRO Lighting

Своеобразен завършващ подпис на пространството поставят двете черно-бели абстрактни картини в масивна рамка Black Expression I и Black Expression II от колекцията на Eichholtz.

Функционалността в дневната и трапезарната зони допълнихме с линеен телевизионен и бар шкафове от модулната колекция Domino на италианския производител San Giacomo. Силуетите на шкафовете придават неповторим характер на пространството с графичността на дъба и елегантността на металните златисти детайли, които контурират геометрията им.

Насочваме се сега към спалното помещение, също така изпълнено с простор, въздух и уют.

И тук за фон на настроението и емоциите на младата стопанка на дома, тоновете са нежни и пастелни. Светло пясъчно сиви и млечно розови пастели.

Елегантността и уюта на спалнята е резултат от персонализираното съчетание на няколко изключителни производители от Италия.

Спалнята е от ексклузивната колекция Mascari на един изявен и дългогодишен производител на висококачествени мебели от приказна Тоскана – Valdera Mobili. Нетрадиционна и елегантна, таблата е тапицирана в еко набук в пясъчно сив тон с абстрактни линии от метал в златист тон. Нощните шкафчета, както и висящите кръгли осветителни тела над тях от същата колекция, са в  мекия нюанс на дълбок пясък с релефна обработка на повърхностите и златисти детайли.

За фон на спалнята избрахме тапетно пано Ribbon от италианската фирма Glamora, което придава дълбочина в медено-розов оттенък и уют на помещението. 

Елегантно и комфортно, креслото Marion от бранда Luigi Volpi, тапицирано в пастелен плюш в тоновете на розови листа, допълва уюта на спалнята. До фотьойла разположихме изящната масичка Loop от естествен мрамор и месинг на италианския производител Stone International. До тази композиция, подпряно на стената, привлича внимание огледалото Denver от бранда SOVET. Високо, изящно, с огледална рамка в бронзов финиш.

От спалнята преминаваме през просторно гардеробно помещение, съответстващо на съвременните трендове в дизайна. Двустранните, изключително висококачествени гардероби са с врати в опушено стъкло, поставени в рамка от тъмен метал и са изработени от италианския бранд San Giacomo.

От гардеробното пространство влизаме в банята, която изцяло хармонира с настроението и нюансите на спалнята. Шкафовете са от уникалния в областта си производител Artelinea от Флоренция. Уникалността се изразява в релефните стъклените повърхности и дълбоки тонове на шкафовете, които само този бранд предлага. За основната баня на този дом избрахме колекцията Fusion в бронзово релефно стъкло и метални детайли, плот и мивка от бяло излято стъкло.

Деликатните ювелирни изделия в това пространство са металните детайли в изискано розово злато:

  • Изящните батерии и душ пита от испанския бранд MAIER.
  • Елегантната метална структура на душ кабината от SAMO – Italia.
  • Фините цилиндрични метални осветителни тела, персонализирани специално за нашия проект от ITALAMP.

За втората баня, в хармония с нежните пастелни тонове в този дом, избрахме мебели за баня в от колекция Dama на бранда Artelinea. Серията Dama се отличава със специално стъкло Dualite, създадено от самата марка. Тази колекция се характеризира с изцяло стъклена структура. Шкафът за баня е в два цвята на стъклото: млечно розово и пастелно маслинено зелено. Допълнен е от орехови повърхности. Осветихме композицията с екстравагантността на осветителните тела от колекцията Nuce на забележителния италиански производител ITALAMP.

Така създадохме дом, който отрази характера на нашия клиент. Нежен, но с изявен характер и присъствие. Хармоничен, но и със склонност към екстравагантност. И преди всичко много ведър, лъчезарен и винаги в чудесно настроение.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required