Геометрия от светлина

Интериорен проект Геометрия от светлина

Това е резултатът, който получихме при създаването на интериора за дома на активни, слънчеви и позитивни млади хора.

Любопитното в този интериор е, че независимо от цвета, участващ в цялостната композиция, от графитения диван до нежно бялата кухня, всички елементи излъчват топло сияние и светлина.

Разбира се, тази светлина идва както от използваните благородни и престижни материи и материали, така и от перфектната геометрия на пространството и използваните мебели и елементи на обзавеждането.

Започваме от изключително функционалната и перфектна геометрия на кухненската композиция в меко бяло, съчетано в приглушен, дълбок бронз и красива Calacatta Gold от керамика за работния плот и стенна облицовка.

За сиянието на тази визия използвахме колекцията FLAVOUR на световния лидер в производството на кухненска мебел – LUBE Cucine. Колекцията е характерна с богатото си разнообразие и уникалност на обработки на повърхностите и поради това предоставя възможността да се създават обеми и геометрия със съвременна и минималистична стилистика в пространството.

Кухненската композиция е в съчетание от мат лак в топъл нюанс на бялото и финиш, който имитира бронзов метал. Всички метални детайли в кухнята са в бронзов финиш.

Кухненският бар плот е осветен от металните графични осветителни тела FILO на Onda Luce от Италия.

Колоните, ограждащи телевизионното пространство, също са от колекцията FLAVOUR на LUBE Cucine. Те продължават темата за приглушената дълбока светлина на мекия бронз, който идва от кухненската зона и продължава в дневното пространство.

За трапезарната зона избрахме една изключителна и графична маса, модел TL. Производителят е Bonaldo от Италия и за посветените в интериорния дизайн, този бранд е твърдо заявление за най-висока естетика и качество. Основата е в светъл и сияен бронз, с ултимативна мъжка форма и плот в Calacatta Gold от керамика, както е в плотовете на кухнята и бара.

Трапезарни столове Kinley, с абсолютно актуалните заоблени форми, тапицирани в дълбок плюш в графитен тон и фини крачета в бронз, селектирахме от нидерландската фирма Eichholtz.

Осветително тяло в изящно графитено стъкло над трапезарната група избрахме от колекцията Monile на италианския производител на осветителни тела Onda Luce.

И все пак, въпреки всички светли тонове в интериора на този дом, основната светлина идва от графитената, дълбока и мека материя на богатата ъглова композиция на дивана от колекцията Sele на италианския производител на мека мебел Max Divani. Диванът е с непреходен дизайн, чудесен комфорт и разнообразни механизми, осигуряващи пълен релакс.  

Ниската масичка Arena Bond в центъра на зоната за релакс на дневната е изключително впечатляваща с размера си, с кръглата си форма и материали. Масичката в стъкло и бронз, с масивна структура и окръжност, е извор на светлина и дълбочина в интериора. Тя e от колекцията на италианския производител Cattelan Italia.

Целият кът за релакс е разположен върху уникален килим модел CD Texture от италианския производител TISCA. Богатството на тоновете в килима е подчертано от дълбоките нюанси на вискозата.

Осветително тяло в изящно графитено стъкло над ниската мебел избрахме от колекцията Eliseo на италианския производител на осветителни тела Onda Luce.

Елегантността и уюта на спалнята създадохме със съвършените форми и материите на  леглото Cuff Hi от безспорния лидер в дизайна Bonaldo от Италия.

Леглото е тапицирано в благороден плюш в оттенъците на пясъчен пастел и е с висока, комфортна и изящна табла с декоративни елементи в естествена кожа.

Всички мебели, осветление и елементи, с които изпълнихме пространствата на това съвременно жилище са извор на дълбока светлина, комфорт, хармония и висока естетика.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required