Игра на геометрия

Проект STOL Игра на геометрия италиански мебели

Нерядко пространствата за обзавеждане са свързани с решаване на сложна геометрична задача. Успешните интериори обикновено са предизвикателна игра за овладяване на геометрията на пространството, с краен резултат създаването на дом, съчетаващ уют, топлина и съвременна елегантност.

В настоящата интериорна задача, неправилната геометрия на пространството изискваше спокойно и балансирано третиране на стените и подовите настилки. За фон на нашата геометрична игра бяха избрани Sahara Noir за подовата настилка, и класически бели стени.

За хармоничното и спокойно излъчване на пространството избрахме пастелните нюанси на морския пясък и дълбококафявия цвят на естествен дъб.

Главната роля в тази игра на геометрия поверихме на напълно неконвенционалните форми на диваните от колекцията Night Fever на италианския производител Arketipo.  Тапицирани в нежно пастелнозелено кадифе, трапецовидните дивани с подвижни гърбове, носещи подписа на един от водещите световни дизайнери – Giuseppe Vigano’, са същевременно изключително удобни и функционални.

Ниските холни масички към меката мебел са от колекцията Totem на SOVET Italia. Обобщени и минималистични метални форми и релефно кафяво ръчно стъкло.

Шкафът за музика и телевизия в тази композиция е по наш проект, изготвен на база на зададените от клиента функции и изпълнен в детайла на ексклузивната колекция Domino на италианския бранд San Giacomo, съчетаващ перфектни повърхности в дълбококафяво с фина линия в бронз.

Кухненската композиция в пространството изпълнява основната балансираща роля. Балансът е изразен в строго симетричната композиция, изпълнена в патентованото лаково покритие с ефект на метал в пясъчно бронзов цвят, подчертан с черни линеарни дръжки. Плотовете и гърбът са от технически камък в Sahara Noir. Изключително впечатляващ в кухненската композиция е и островът – изцяло в черен метал. Цялата композиция е изпълнена в колекцията Oltre на италианския производител LUBE Cucine.

Трапезарната маса е моделът Art от Bonaldo.

Маса с перфектна геометрия в естествен дъб и метал е най-точното допълнение за пространството. Трапезарните столове са от La Seggiola, елегантни и комфортни столове с метална основа и еко набук в нюансите на пясъка.

Осветителните тела от ZAVA Luce в черен метал, поставят графичен щрих в помещението. Два пресичащи се ринга в черен метал и висяща композиция от кубчета допълват абсолютната съвременност и хармония на пространството.

Строга, елегантна и геометрична, спалнята на родителите тапицирана в структурна материя в синьо-сив тон е от съвременната колекция на италианския производител Ferretti&Ferretti. Като мек, дълбок фон, и като допълнение уюта на леглото е съчетаното пано в сиво-сини, преливащи тонове в абстрактна композиция от италианския лидер в тапетните пана Glamora.

Изключително впечатляващият гардероб на San Giacomo е перфектното допълнение към описаната композиция. Той е с компланарен плъзгащ механизъм, който предоставя възможността плъзгащите се врати при затваряне да са в една повърхнина. Вратите са в метална рамка и тапицирани в сива еко кожа с красив декоративен шев и дръжка.

Красивите висящи нощни лампи с метализирано Мурано стъкло са от Braga.

В детската стая гардеробът е в свеж синьо-зелен цвят и е с красива геометрия на вратите и метални елементи на дръжките. Той внася цвят, уют и настроение в пространството. Производителят е отново San Giacomo.

И накрая, в пространството, което посреща и изпраща в този дом, отново избрахме безспорното качество, технология и дизайн на гардеробите от San Giacomo. Гардеробът е в тъмен естествен дъб с елегантна бронзова дръжка. В съчетание с красивия гардероб е и изработеният от същия завод по поръчка функционален шкаф при входа, изпълнен в същия тъмен естествен дъб и бронзова дръжка.

Осветлението в междинните пространства е подредено дискретно по тавана с елегантни рингове от колекцията на ZAVA Luce.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required