Нежност и сияние

Интериорен проект от STOL Нежност и сияние

Съвременните отворени пространства в дома, обединяващи три функции в живота на едно семейство – приготвяне на храна, хранене и почивка, предпоставят условия за много и разнообразни решения на интериора.

В този елегантен дом в полите на Витоша резултатът от съчетаването на обзавеждането в трите зони в отвореното общо пространство е баланс, уют, нежност и топло сияние.

Как постигнахме това?

Светлината, която озарява цялото пространство идва от перфектните пропорции, прецизната функционалност и прекрасните материали, избрани за повърхностите на кухненската мебел.

Нежнобял цвят с изявен фладер на естествена дървесина за красивите рамки и повърхности на долните шкафове. Деликатен бронз за колоните и премостващите горни шкафове. Елегантни, съвременни дръжки. Бял плот и стенни облицовки от технически камък.

За тази експресивна визия използвахме колекцията FLAVOUR на световния лидер в производството на кухненска мебел – LUBE Cucine. Колекцията е характерна с богатото си разнообразие на обработки на повърхностите и поради това предоставя възможността да се противопоставят, но и хармонично да се съчетават класическа и съвременна, минималистична стилистика.

Кухненският бар плот е осветен от металните графични осветителни тела Bull на Zava Luce от Италия.

За трапезарната зона избрахме маса Cross от италианския производител Riflessi. Тя е характерна с меки заоблени форми и перфектен детайл от масивен орех Canaletto и плот от керамика в тъмен цвят.

Трапезарни столове Cooper, с гостоприемни заоблени форми, тапицирани в нежен зелен пастелен тон, с елегантен тъмен кант и фини черни крачета с бронзови стъпки, селектирахме от нидерландската фирма Eichholtz.

Осветително тяло над трапезарната група избрахме от колекцията Cruna на италианския производител на осветителни тела Marchetti.

В зоната за релакс разположихме голям ъглов диван от колекцията Yucatan на италианския производител на мека мебел Prianera. Диван с непреходен дизайн, уникален комфорт, тапициран в балансиращия тон на опушено кафяво с меки нюанси и отблясъци на висококачествената материя.

Ниската масичка Lumiere пред ъгловия диван впечатлява с нестандартната си заоблена форма, изявена метална рамка и керамичен плот. Тя e отново от италианския производител Riflessi.

Дългият, линеарен телевизионен шкаф, в благородния и топъл цвят на естествения орех Canaletto, композирахме от колекцията Modo на безапелационния по отношение на качество, технология и дизайн на изделията си италиански производител на корпусна мебел San Giacomo.

Резултатът в отвореното общо пространство с различни функции в това съвременно жилище е постигнат комфорт, уют, хармония и естетика.

Елегантността и уюта на спалнята създадохме, съчетавайки спалнята Milano от италианския производител Novaluna с нощно шкафче Cidori и красив, функционален гардероб от San Giacomo.

Леглото е тапицирано в мек плюш в зелен пастел с висока уютна табла.

Нощното шкафче и централен ТВ елемент и външни чекмеджета на гардероба са в метален финиш с топли отблясъци на бронза. 

Гардеробът е с финиш на светла мазилка с високи вертикални бронзови дръжки.

За детските стаи избрахме интензивни и весели съчетания от модулните серии за детско обзавеждане на ZG Mobili в съчетание с функционалните легла от колекциите на BSide Letti – Italia.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required