Елегантна трансформация

Кухня FLAVOUR от италианския производител LUBE CUCINE

Едно от големите предизвикателства в процеса на изграждане на интериор е трансформацията на обитавано от предишни собственици жилище в дом, съответстващ на функционалността, естетическите изисквания и емоционалност на новите му обитатели.

В тази уютна боянска къща, с активното участие и отношение на новите й собственици, извършихме цялостно преобразуване на стандартен дом от 90-те години в елегантна, хармонична и функционална къща, напълно отговаряща на естетиката на 2022 година.

Напълно в трендовете, наложили се от периода на пандемията, която утвърди кухненската зона като център на живота ни в дома, за новия интериор в къщата създадохме една впечатляваща и непреходна в стилистично отношение кухненска композиция.

За целта избрахме колекцията Flavour на италианския лидер в производството на кухненска мебел – LUBE Cucine. Колекцията е характерна с богатото си разнообразие на обработки на повърхностите и поради това предоставя възможността да се противопоставят, но и хармонично да се съчетават, класическа и съвременна минималистична стилистика.

В конкретната кухненска композиция, класическият стил е изразен в строгата геометрия на масивната рамка на красивата дървесина в нюансите на кафето на долния ред шкафове. Съвременното звучене се отразява от уникалната обработка в метален финиш в топлите тонове на античния бронз, приложени в колоните и горните шкафове на кухнята. Допълнителното модерно звучене се допълва от стъклото в елегантна тънка метална рамка в бронзов финиш на витринната колона и два от горните шкафове. Металните скрити дръжки и металният цокъл в античен бронз създават усещането за елегантност и линеарност. Естественият мрамор на кухненския плот и стенна облицовка допълват красотата на цялостното съчетание.

Във втората значима зона във всеки един дом – дневната зона, разположихме голям ъглов диван от колекцията Tivoli на италианския производител на мека мебел FormerIn. Освен безспорния комфорт, диванът има изявен характер и присъствие в интериора. Деликатният капитонаж на райе в основата, гърба и подлакътниците на дивана и изявеният линеарен метален детайл в основата и подлакътниците, превръщат меката мебел в забележителна част от обзавеждането.    

За централна масичка към дневния кът избрахме голяма квадратна табуретка от същата колекция на италианския производител FormerIn. Красивите детайли и бронзова поставка на табуретката елегантно допълват характера на меката мебел.     

Прехвърляме се в трапезарната зона, която е отворена както към меката мебел, така и към кухненската зона.

Трапезарията, която селектирахме за интериора е от колекцията Fashion Affair на Malerba. Красива, изящна и експресивна, тази трапезария съчетава по уникален начин строгата линия и топлината на дървото на плота със скулптурната бронзова основа.

Изключителните трапезарни столове селектирахме от световно известния италиански бранд Visionnaire. Високи и изящни, тапицирани в мека материя с богати копринени отблясъци и с бродерия на гърба, трапезарните столове уютно посрещат гостите на трапезарния кът.

И накрая, резултатът от трансформацията на съществуващите накъсани пространства е създаването на отворено съвременно пространство, с разнообразни функции, но с една цел – събиране на едно голямо семейство и техните приятели.

Трансформация, постигната с мебелни групи с непреходна естетика, хармонична зависимост, елегантност и характер.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required