Непреходен авангард

Диван Nesting Prianera Странична маса Brass 43 Gervasoni Интериорен проект Непреходен авангард

Добре дошли в дома на влюбени в съвременния дизайн млади хора!

Дойдоха при нас с надеждата да открият съмишленици в това да сътворят дом, който да отговаря на техния темперамент, емоционалност и новаторство.

Процесът на работа по интериора на това жилище беше истинско предизвикателство и заедно с това огромно удоволствие.

И така, с тези млади хора, вдъхновени от авангардните идеи на водещата италианска дизайнерка Паола Навоне (Paola Navone) и на признатия новатор в интериора – белгийският дизайнер Ален Жил (Alain Gilles), създадохме уютен, релаксиращ и непреходен оазис в сърцето на София.

В този интериор използвахме единствено и само естествени материи и материали, като умело съчетахме дърво, метал, естествена кожа, вълна, коприна, бетон и истински седеф.

За фон, върху който се развиваха идеите в този интериор бе избран топло опушен дъбов под, стени в дървени ламперии в съчетан нюанс с пода и бетонови мазилки в топлите и светли нюанси на сивото.

В дневната зона предизвикателно съчетахме три вида меко сядане:

  1. Изключително комфортният диван Nesting на италианския производител Prianera в ментово-зелен естествен набук, с пълнеж от естествен пух и външни шевове.
  2. Съвременният вариант на стария класически Честър с модерни обобщени форми и контур, в естествена кожа в светъл топло-сив нюанс.
  3. И фотьойлът Loll от италианската марка Gervasoni, създаден от самата Паола Навоне (Paola Navone). Въртящ се, удобен, уютен и закачлив, облечен в задължителното бяло вълнено букле – must-a в меката мебел.

В допълнение към меката мебел, страничната масичка Brass 43, отново от колекцията на Паола Навоне (Paola Navone) за италианската марка Gervasoni, е изцяло от метал. Прекрасен баланс към мекотата и излъчването на кожата и буклето на диваните и креслото.

На пода под тази дневна група е поставен копринен килим с изискани отблясъци.

Целият кадър на дневната зона е дискретно осветен от странично осветление на италианските брандове Smania и Riflessi (LED LOOP T BIG и LED LOOP T SMALL). Материалите на осветителните тела са отново метал и истински черен седеф.

Прехвърляме се в трапезарната зона.

Там в главната роля е трапезарната маса Geometric на италианския производител Bonaldo. Тази маса е едно от новите творения на един от най-ярките творци в областта на дизайна – Ален Жил (Alain Gilles). Маса с хармонична геометрия в масивен дъб и метал. Елегантна, вечна, ненатрапваща се, но която не може да забравиш.

Трапезарните столове, които я заобикалят, избрахме от италианския производител Midj, модел Sonny, и са във винтидж естествена кожа в цвят на топъл шоколад – хармонично допълнение към топлия естествен дъб на трапезарната маса. Столовете са безапелационно удобни и уютно прегръщат гостите си.

Два от столовете в трапезарната композиция и бар столовете – отново от италианския производител Midj, модел Montera, са съвременното намигване към прословутия виенски стол Тонет (Thonet).

Трапезарният кът е озарен от линеарно осветително тяло от бетон в бронзов финиш, от колекцията на италианския бранд Marchetti, колекция Materica.

Основната спалня продължава духа и идеята на цялото жилище – уют, комфорт, противопоставяне и съчетаване на уникални форми и естествени материи.

Леглото Aspen на италианския производител Flexteam е със специални размери, зададени от собствениците. Облечено е в естествен набук в топлата гама на сивото и е с богато присъствие на естествен пух в таблата. Меко, уютно и красиво място за истински релакс, провокативно разположено пред стена в бетонова мазилка, върху топъл дъбов под, застлан с копринен килим и с уникална гледка към града. От едната страна са спуснати две осветителни тела в цилиндрична форма, в златен финиш – модел Bull от италианския производител Zava Luce.

Елегантен стол Dalia от Midj при къта с писалището до спалнята.

И накрая, но в никакъв случай по важност, трябва да разкажем за зимната градина в този дом. Пространството, което по естествен начин допълва и разширява дневната и трапезарната зона.

Пълната наслада от уникалната панорама, усещането, че цяла София е пред теб, се допълва от уюта и авангарда на градинските мебели и аксесоари от Паола Навоне (Paola Navone) за италианския бранд Gervasoni.

Диванът и фотьойлът, от колекция InOut на Gervasoni, са с изчистени форми, много напомнящи отново виенския Тонет (Thonet), но изпълнени в метал и преплетени широки ленти. Композицията е допълнена с масички от груба керамика във финиш на студен метал.

Всичко това се превръща в неразделна част от красивата панорама на този оазис на съвременността и непреходността.

Емоционален оазис на творения на най-големите в естетиката на нашите дни.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required