Топлина в меден блясък

Интериорен проект Топлина в меден блясък

Просторен двуетажен апартамент, светлина, чудесна гледка към Витоша и перфектна геометрия на пространството.

Основата, която трябваше да се превърне в уютен и хармоничен дом за многодетно семейство със свободен дух и широк мироглед.

Задачата изпълнихме с Марис Кожухаров, дизайнер, отрасъл в Италия и завършил Училището по изкуства във Венеция. Факт, който се оказа значим при подбора на цветове, материи и материали. Факт, който донесе в този дом усещането за топлината и меденото сияние на Италия.

Отвореното пространство в приземния етаж обединява три функции в живота на семейството – приготвяне на храна, хранене и почивка.

Топлият блясък, който озарява цялото приземно пространство, идва от перфектните пропорции, прецизната функционалност, прекрасните материали и цвят, избрани за повърхностите на кухненската мебел.

Деликатният меден финиш с фина релефна обработка на кухнята е графично подчертан от антрацитения метал на вградената дръжка и цокъл, и искрящото бяло на техническия камък в плота и стенната облицовка.    

За тази експресивна визия използвахме колекцията FLAVOUR на световния лидер в производството на кухненска мебел – LUBE Cucine. Колекцията е характерна с богатото  разнообразие на обработки на повърхностите, което разнообразие създава уникална визия на всяка една кухненска композиция.

Дългият триметров кухненски остров осветихме с елегантното правоъгълно метално осветително тяло Flat на италианския производител Braga. Цветовете на метала на осветителното тяло – мед и бяло, подкрепиха тоновете на кухненската композиция.

Бар столчета пред острова са модел Lea от MIDJ Italia. Тапицирани са в комбинация от естествена кожа и структурна дамаска в меко сиво и метална основа в графит.

За трапезарната зона избрахме масата Slim от италианския производител SOVET. Маса с меки заоблени форми и изящен детайл на основата и плот от орех Canaletto, която съчетахме с трапезарни столове Lea от MIDJ Italia. Фините крачета на трапезарните столове нежно проблясват в меден оттенък, а тапицерията им елегантно контрастира с пастелно сива дамаска.

Осветително тяло Attanasio над трапезарната група избрахме от колекцията на италианския производител Luigi Volpi. Изключително осветително тяло, изработено от ръчно стъкло в неправилна форма и графична метална конструкция в меден финиш.

В зоната за релакс разположихме голям ъглов диван от колекцията Davis на италианския производител на мека мебел Frigerio. Диван с непреходен дизайн и уникален комфорт. За дамаската на дивана избрахме висококачествен плюш в сиви тонове с меки и дълбоки нюанси, който елегантно контрастира и подчертава топлите отблясъци на кухнята и детайлите в меден цвят.

Двете ниски масички в центъра на групата за релакс са магнетична гледка! Гледка на спокойно езеро, което единствено FIAM Italia може да изработи от стъкло. Ниските маси са модел Lakes. Избраните тонове на стъклото са мед и дълбокото синьо на водите на езерото Комо.

Линеареният телевизионен шкаф с вратички в опушен цвят, комбиниран със структура от топъл бронз, композирахме от колекцията Cabaret на безапелационния по отношение на качество на изделията си италиански производител на корпусна мебел San Giacomo.

За фон на телевизионния шкаф избрахме стенно пано в богати сиви тонове с медени акценти. Това е тапет от Glamora – модел Flutti.

Елегантността и уюта на спалнята създадохме с графичността на леглото Crossing от италианския производител Flexteam, тапицирано в мека дамаска в цвета на топлия тюркоаз на морето при Капри.

За гардеробите в жилището се доверихме на безспорното качество, технология и дизайн от San Giacomo от Италия. Корпусите и вратите на гардеробите са в деликатен и елегантен финиш на светла мазилка с високи вертикални вградени метални дръжки в тъмно сив метал.

За детските стаи избрахме интензивни, нетрадиционни и весели съчетания от модулните серии за детско обзавеждане на Giessegi в съчетание с функционалните легла от колекциите на BSide Letti – Italia.

За всяка една от трите бани в хармония със стенните и подовите настилки селектирахме красиви шкафове от единственото по рода си производство на италианския производител за мебели за баня Artelinea.

Уникалността на производството на мебелите за баня от колекциите на Artelinea е в изцяло облечените шкафове в специално обработени стъклени повърхности. Елегантен релеф на стъклото в красиви тонове, графично подчертани с вградени дръжки, отново в стъкло. 

Този красив съвременен дом, изпълнен с цвят, уют и весела детска глъч естетично хармонира в топлите отблясъци на медта и небето над Тоскана при залеза на деня.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required