Лондон или Париж?

Интериорен проект Лондон или Париж от STOL

С удоволствие ви представяме интериора на къща в южните квартали на София.

Бъдете сигурни, че интериор с подобно излъчване, симетрия и хармония може да срещнете и в Kensington, London или на Hausmann, Paris.

Къщата е закупена от нашите клиенти в определен завършен вид на стени, под, парапети от ковано желязо, вградени библиотеки и ламперии.

Нашата задача беше да се съобразим с изящните и изключително балансираните дадености на къщата и да създадем хармоничен и уютен дом, който да отговаря на слънчевата същност и топлината на семейството собственици.

Посреща ни просторно антре със стени облицовани в бяла дървена ламперия и красиво стълбище от тъмен мрамор и парапети от изящно изработено ковано желязо. На този фон поставихме кресло Tosca от Prianera. Креслото персонализирахме със специален избор на дамаска и финиш на краката. Дамаската е структурна в прекрасен небесносин цвят, а краката са в златен финиш. Към креслото добавихме странична масичка Loop от Stone International, с плот от естествен мрамор Sahara Noir и основа от месинг.

Дневната на тази къща е пространство с изключителна симетрия, която рядко се среща.

Красива камина в бял мрамор е разположена централно във вградената библиотека в естествен дъб в тъмен цвят. Предложихме да продължим симетрията и в разпределението на меката мебел.

Поставихме два еднакви дивана Davis от италианския бранд Frigerio. Колекция Davis е цяла система, в която клиентът може да избере вида подлакътник, вида крака, както и вида комфорт на сядане. Освен това, клиентът може да избира от огромно разнообразие дамаски и кожи, както и финиши за различните модели крака на дивана.

Диванът е изключително комфортен и предлага опцията за вдигане на облегалната възглавница, което осигурява по-голяма дълбочина на сядане и по-висока облегалка. Така имаме два различни вида сядане в един диван.

Дамаската избрахме заедно с клиентите, като съчетахме с цветовете на стените и пердетата. Постигнахме едно много светло излъчване на фона на тъмния под и библиотека.

Интересното в този хол е, че сме съчетали дивана със същия модел кресло, което имаме и в антрето. Това е не е случайно, а напълно търсен ефект.

Освен млечното и светлото усещане в хола, клиентите търсеха и син акцент. Прибавихме го с красивия светлосин цвят на креслото и декоративните възглавници върху дивана.

Двете масички пред диваните са с плот от керамика, която наподобява мрамор Carrara. Избрахме този финиш, за да хармонира с мрамора на камината. Избрахме плотът да бъде от керамика, защото това е практична повърхност, която не попива и е устойчива на разливания, петна и надраскване. Краката на масичките са в златен финиш в комбинация със златния финиш на крачетата на креслото.

Отстрани на диваните поставихме две ниски малки масички, изцяло в златен финиш, които могат да служат за странична лампа, красива ваза, снимка или просто да оставиш чаша кафе/вино.

Резултатът: Запазихме елегантността и симетрията на пространството. Подбрахме италиански мебели от реномирани италиански брандове, за да внесем уют, комфорт и още повече красота.

Обединени в едно с хола, където красивите под, стени и френски прозорци продължават, преминаваме към пространството на трапезарната маса.

Рядко имаме възможността да предложим и заложим в едно пространство маса с овален плот. Причината е, че когато плотът е овален, масата е с широчина много повече от 90 см (стандартната широчина на масите с правоъгълен плот). Защото в централната част на овалния плот тук имаме широчина от см. 120. Но в това прекрасно пространство имахме и достатъчно място, за да разположим такава красива маса.

Избрахме модел Capri от италианския бранд Tonin Casa. Заложихме на овален дървен плот от естествен фурнир с финиш орех Canaletto. Причината е, че искахме да повторим дървото като елемент от библиотеката в хола. А красивите шарки на ореха Canaletto обогатяват още повече красотата на дървения плот. Основата на масата е централна с уникален красив дизайн. Изработена е изцяло от метал, в златен финиш, а в центъра на основата присъства и детайл от естествен мрамор Black Marquinia.

Столовете около масата са отново от бранда Tonin Casa. Модел Juliette. Елегантни като името си.

Когато имаме маса и столове от един и същи производител, е много по-лесно съчетанието на финишите. Това и посъветвахме нашите клиенти. Решихме, че предпочитаме столовете да бъдат с дървени крака, за да може зад тях да изпъква златната основа. По този начин, успяхме да повторим финиша орех Canaletto и в дървените масивни крака на столовете. Избрахме дамаска, която много добре се съчетава с пердетата, както и с дамаската на дивана.

Дизайнът на столовете представя сигурен комфорт – заради високата облегалка и изпъкналата част в зоната на кръста.

По красивите мраморни стълби с парапети от ковано желязо преминаваме към фоайето на втория етаж, където продължават лампериите от дърво в бял тон.

Заедно с клиентите категорично се спряхме на конзолна маса Rodin от италианския бранд Cantori. Решихме да сложим това произведение на изкуството и с него да обособим пространството между спалните на втория етаж. Конзолната маса е с огледален плот и метална основа в златен финиш.

Брандът Cantori е известен с уникалната обработка на метала и в техните мебели винаги ще намерим красив детайл от метал, изпипан до съвършенство.

На втория етаж са разположени две детски стаи и една родителска спалня с просторно гардеробно помещение. За тези готови пространства избрахме уютни, меки и красиви тапицирани спални от BSIDE LETTI Italia.

За спалня в родителска стая селектирахме модел Unique с повдигащ механизъм с контейнер и тапицирана във винтидж еко кожа.

За спалня в детска стая момче, избрахме модел Gem от BSIDE LETTI с повдигащ механизъм с контейнер и тапицирана в плюш.

Така от една красива къща създадохме красив дом, който със светлината, хармонията, уюта, топлината, ведрото настроение и изящността си е огледалното отражение на своите собственици.

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required