Интериорни тайни: тенденции при дизайна на осветлението

тенденции при дизайна на осветлението

Светлината във Вашия интериор е толкова значима, колкото и самите мебели и архитектурни детайли в него.

За да получим мечтания уют, топлина и красота на дома, трябва да обърнем специално внимание на осветителните тела.

В зависимост от индивидуалността на Вашия дом, е необходима точна преценка и анализ за това къде, колко и какви осветителните тела да се поставят.

При всички случаи не залагайте само на централно осветление на тавана. Уютната светлина на дома се постига задължително от съчетаването на различни нива на осветление – съчетание на централно с помощно странично осветление. 

Качеството и гаранцията при избора на осветителните тела е приоритетната гледна точка, но заедно с това идва и дизайнът, който трябва да се съобрази с Вашите мебели и интериорни детайли.

Най-актуалното в дизайна на осветителните тела е:

  1. Формата на съвременните осветителни тела е кръгла. Кръглата форма може да е във висящите етажно разположени рингове или каскадно падащи метални или стъклени топки. Кръглата форма е наистина водещата форма.
  2. Актуалните осветителни тела са в черен или бронзов метал, особено за един минималистичен интериор. Стъклото е също много актуално – то принася повече светлина и отблясък към всеки един съвременен интериор.
  3. За трети най-актуален тренд в осветлението за дома бихме определили висящите осветителни системи. Те ни дават свободата да съчетаваме форми, нива и размери на отделните лампи. Заедно с това ни предоставят възможността и за оптимизиране на осветяемостта на интериорния кът. 

Правилният избор на осветлението ще допълни и обогати хармонията и уюта на Вашия дом.

Последно в блога

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required