Интериорни тайни: Тенденции от MAISON & OBJET 2023

Тенденции от MAISON & OBJET 2023

Париж е градът на светлините и естетиката от векове назад. Колкото и да е познаваш този град на история, мода, права, романтика и радост от живота, всеки път дъхът ти спира пред някоя неповторима сграда, площад, уличка или булевард, пред мост над Сена или бистро.

Салонът MAISON & OBJET PARIS се проведе през януари 2023 г. в условията на сериозен студ и национална стачка. Иначе няма да е напълно френско! Но и това не може да помрачи един престой в Париж.

Изложението е далеч от значимостта на Миланския мебелен салон, но пък Париж предоставя възможност за срещи с производители и дизайнери от скандинавските страни, Нидерландия, Белгия, Франция, разбира се, Прибалтика, както и на много фирми, специализирани в декорацията и аксесоарите за дома.

Това, което беше представено в Париж MAISON & OBJET Януари 2023 открои следните трендове в обзавеждането:

1. Отново и отново, и в Париж, както и в Милано, класическото обзавеждане, осветление и аксесоари не са актуални за съвременния дом.

2. Интериорът на 2023 година е изпълнен с елементи от природата. Интериор, излъчващ спокойствие и хармония.

3. Използваните материали в съвременния интериор са от естествен произход. Дърво и камък преди всичко. Хармонично съчетани в подови настилки, стени, плотове и повърхности на мебелите. Допълнени от естествени материи в меката мебел – лен, вълна и вискоза за диваните, вълна и коприна за килимите.

4. Линиите са чисти и обобщени.

5. Металът е от изключително значение в интериора на 2023 година. Важното е той да е в черен или графитен цвят. Това придава неповторима елегантност и графичност на цялостния интериор.

6. Декоративните елементи и осветление са в обобщени форми и линии, и са изработени от красиво обработен камък, черен метал, дърво и изящно ръчно стъкло.

7. Цветовите тенденции 2023 може да характеризираме като Дзен. Светли, пясъчни тонове са новата звезда в интериора – естественият травертин, тъмнокафяви или направо черни тонове за дървесината, светли, млечни тонове за естествените материи на дивани, столове и спални, черни линии в метала, коприна в килимите и модерно изкуство на стените.

Хармония, елегантност, премереност, естетика и много природа – това е домът на 2023 година.

Последно в блога

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required