Интериорни тайни: 3 съвета за елегантен интериор – Част 3

3 съвета за елегантен интериор - част 3

Коледа наближава, а част 3 от нашите съвети за елегантен интериор идва точно навреме. Днес ще си говорим избора на декоративни предмети, картини и килими, който е изключително важен и е решаващ за крайния резултат в уюта и естетиката на всеки един интериор.

  1. И щом стигнахме до емоции и естетика, тук задължително ще отделим внимание на изкуството, което ще изберете да присъства във Вашето ежедневие. Картините в интериора са строго индивидуален избор. Тук е мястото да изявите своя характер, лична емоционалност и отношение към красотата. Въпросът не е само до финансови възможности. Ако не е възможно да си позволите оригинални творби, може спокойно да рамкирате постери, фотографии от лични преживявания или да поставите на стените винаги елегантните чернобели фотографии на световни автори. Много е важно също да не разхвърляте картините или фотографиите, опитвайки да запълните празните стени. Подредете в зависимост от пространството, с което разполагате и разбира се в зависимост от големината на платното/постера – в групи от две, три или четири картини. Ако картината е с голям размер, разбира се, тя трябва да се постави сама. Избирайте тоналността на картините си, съобразявайки се с това дали ще се съчетаят с цветовете в интериора. Един неподходящ тон може да развали цялата хармония и естетика на интериора.
  2. Пердетата. Внимавайте! Тук се допускат най-сериозните грешки в едно жилище, поради обикновено големият им обем в пространството. Много категорично искаме да споделим, че правилният цвят на пердетата е функция на цвета на стените. Изберете цвят в тона на цвета на стените. Нека този цвят да е в различна структура на плата, от това, което вече сте избрали за мебелите.
  3. Килимите, които ще изберете за уюта на Вашия дом, трябва да са в естествен материал – вълна, коприна, сизал или вискоза. Цветът им трябва да подкрепя избраната гама в интериора.
  4. Декорирайте! Огледала, вази, купи, свещници, странични лампи, рамки за снимки и много други лични предмети избирайте в контрастни цветове, които да подкрепят акцентния тон в интериора, но заедно с това и да хармонират с основния по-неутрален тон. Подреждайте избраните предмети в групи. Никога по единично и на разстояние. Опитайте! И внимателно с цветовете. Комбинирайте и съчетавайте. Контраст или хармонични комбинации, но винаги подредени в групи.

Изберете коледен подарък за интериора за Вас или за Ваш близък от нашата селекция картини, килими и декоративни предмети.

Разгледайте ги в нашия сайт или заповядайте в нашия шоурум.

Последно в блога

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required