Интериорни тайни: новини от Milano Design Week 2022

Новини от Milano Design Week 2022

След повече от две години прекъсване, Милано събра стотици хиляди професионалисти от цял свят в сферата на обзавеждането, интериора и дизайна, за да представи своите най-нови творения, виждания и идеи в областта. Шестте дни на Design Week в Милано, освен вдъхновение за всички, които работят със страст за създаването на домашната, обществената или работната среда, която ни заобикаля, тази година се превърна и в един временен оазис, в който за кратко отделяме мислите си за бушуващата наблизо война или за поредната Kовид вълна.

Изданието на Milano Design Week 2022 беше отчетливо разделено както териториално, така и идейно.

На територията на необятния панаирен град извън Милано беше представена мебелната  индустрия на водещата в бранша Италия, а на най-известната в света мебелна улица – via Durini, в самия център на Милано, в най-изящните мебелни шоуруми, беше представен дизайнерският елит на страната на творчеството и красотата.

Тук няма да е възможно да ви запознаем с всички изключителни творци, представили своите виждания за мебелите и интериора в шоурумите на via Durini. Ще ви разкажем единствено за най-новото и най-интересното.

 

Огромната новина номер 1 е, че Dolce&Gabbana лично създадоха и представиха своята първа интериорна колекция, и огромната новина номер 2 е, че Versace Home забравиха натрапчивия си барок и представиха 100% обновена своя визия за интериора.

Абсолютно излишно е да се изтъква влиянието на тези два световни бранда, което те решително създават и налагат в естетиката на нашето време. Това от дълги години е всепризнат факт.

Различното е, че тяхната дързост, гений, новаторство и виждания за красотата на живота, влизат и в дома.

И така, какво донесоха Dolce&Gabbana в дома? Съвсем накратко казано – празник, пътешествие, радост от живота, добро настроение и релакс. Най-впечатляващата от трите нови интериорни колекции на бранда е Синята колекция. Колекция, съчетаваща лазурносиньо и искрящобяло, подчертано от изящно изработени елементи от стойностна дървесина и метални детайли. Един поглед към цветовете и формите на Синята колекция и вече сте в Амалфи или Сицилия, в Южна Франция или на някой прекрасен гръцки остров. Проблемите – вън! Dolce&Gabbana с неповторимия си гений и страст към всичко до което се докосват, успяха да създадат напълно ново усещане за дома. Усещането за дома като остров от мечтите, съчетаващ красота, свежест, комфорт, полет на мисълта, и не на последно място – добро настроение. Защото всичко при тези двама гении е създадено с леко намигване! Усмихнете се! Работата ни е да направим Света по-щастлив и по-красив!  

Но все пак, най-голямата изненада на събитието в Милано беше Palazzo Versace Home! Невероятно добрата новина е, че представеното от Versace Home е в линията на най-изтънчената елегантност, чистота и деликатност, изпълнено в стойностни коприни, плюш, кожи, мрамори и дървесини, комбинирано с ненатрапчиви метални елементи. Цялостното усещане за колекцията, разположена в автентично Миланско Палацо, е за нежност и чистота. Нещо, с което не асоциираме обикновено Versace! Да, наистина, доминацията на белия цвят и ефирните, елегантни форми на изключително комфортните дивани, кресла, спални и маси, съчетани в акцентни красиви, традиционни и нетрадиционни комбинации, създават усещане за спокойствие и непреходност на интериора.  Да, красива изненада! Очакваме с нетърпение още от същата елегантност и естетика.

Последно в блога

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required