Интериорни тайни: тенденции при дизайна на диваните

Диван Baltimora Roberto Cavalli Home Interiors

Колко време прекарвате вкъщи? Все повече? 🙂

Е, поне засега е така.

Нека да поговорим за най-важната мебел във всеки дом. Мястото, което ни събира с най-близките ни. Мястото, което споделяме с приятелите си. И най- вече мястото, където релаксираме в свободните от ежедневните ни задължения, прекрасни часове на спокойствие в домашния уют.

Центърът на това действие е диванът.

Точно затова е важно как да изберем най-добрия диван за нас. Първо и основно е разбира се диванът да е произведен на основата на най-съвременната от науката ергономия, с качествени материали, да е комфортен и да е дълготраен. Всички тези задъжителни условия правят дивана с произход Италия!

Не по-малко значимо е обаче и как изглежда дивана. Да, дизайнът на дивана, формите, материите и цветовете, които Ви посрещат всяка сутрин и вечер в дневната са условие за Вашето добро настроение и наслада от обкръжаващата Ви среда. И понеже говорим за дизайн, отново трябва да кажем, че правилният диван е произведен в Италия.

Бихме искали да споделим с Вас последните тенденции в дизайна на диваните:

  1. Заобляне на формите – дали в цялостната форма на дивана, дали в гърба или подлакътниците, актуалният диван има кръгъл или заоблен елемент. Не че добрите правоъгълни форми са отживелица. Не, разбира се. Те са вечни.
  2. Красивите декоративни елементи от метал в основата или в подлакътника са задължителни за актуалния диван.
  3. Капитонажът известен от някогашния Честърфилд дивани, преминал през варианти на ромбове и квадрати, сега е в елегантни линии на райе и е красив елемент в гърба или подлакътниците на дивана.
  4. Най-актуалните цветове са цветовете на природата. Дали ще предпочетете цвета на пролетна поляна, на есенна гора или на любимото море, Вашият диван ще бъде актуален!
  5. Материите са задължително меки, придават дълбочина на цвета и осигуряват максимален комфорт. Изберете естествен набук или меко кадифе и ще бъдете на правилния път!

Важно е да отбележим, че в дизайна ултиматоми не съществуват!

Правилният диван, с правилният дизайн е този, който Вие харесвате най-много!

Последно в блога