Интериорни тайни: 3 съвета за елегантен интериор – Част 2

3 съвета за елегантен интериор - част 2

Миналия месец споделихме с Вас няколко тайни за създаването на елегантен и успешен интериор. Днес продължаваме с още 3 изпитани съвета, които и ние прилагаме.

  1. Избор на цветовете в интериора. Основен момент!

Независимо дали предпочитате тъмни, светли, топли или студени цветове за Вашия интериор, съобразете се няколко правила, които гарантират хармония, елегантност и спокойствие:

  • След избора на основния цвят, за предпочитане е той да е неутрален – сиво, бежово, бяло, прибавете тонове, които са близки до него. Прилагането на техниката „ Тон в тон“ е предпоставка за спокойствие и уравновесеност.
  • Прибавете цвета, който ще е акцентът в пространството в три от по-дребните елементи на интериора.
  • За придаване на стойност в интериора използвайте естествени материали – дърво, камък, метал, естествена кожа. Отново в тоналността на основния избран цвят.  
  • Смесвайте и съчетавайте различни материали и текстури в близки и хармонични тонове.
  1. Изберете вида на подовите настилки. Дърво, гранитогрес, бетон. Разнообразието на подовите настилки е огромно и изборът Ви трябва да е съобразен със стилистиката на мебелите, както и с уюта, който търсите.
  2. Стените! Латекс, мазилка, тапет или дърво, с декоративни рамки или без, важното е да са спокойни и неутрални. Силни и натрапчиви стени оставяме за заведенията и публичните пространства. В дома ни стените са фона на нашето спокойствие, уют, естетика и емоции.

Последно в блога

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required