mohebban

Килимът не е обикновен аксесоар за обзавеждане: той е култура, предавана от поколение на поколение, с умели жестове и изтънчени техники. Със своята форма той определя физическо, но и духовно пространство, а чрез възлите си разказва древна и в същото време съвременна история, допринасяйки за обогатяването на личната вселена на своя собственик с красота и уникалност. Това не е малка отговорност, която семейство MOHEBBAN осъзнава напълно. От началото на 70-те години на миналия век MOHEBBAN произвежда килими с най-високо качество, без да забравя тези ценности и дълбокото значение на едно хилядолетно изкуство. От Иран, от където произхожда семейството, до Милано, където се намира седалището на фирмата вече повече от половин век, през Турция, Индия и Пакистан, където сега се произвеждат килимите: от три поколения насам една международна визия, в която традицията, вниманието към детайла и древните жестове намират своето място, винаги обаче придружени от съвременен поглед, внимателен към дизайна и предизвикателствата на динамичното и постоянно развиващо се настояще.
Контрастът между хилядолетната техника и съвременността на дизайна и десена придава на всеки килим MOHEBBAN не само естетическа, но и символична уникалност. Всъщност стойността на един от тези килими никога не се отделя от историята на неговото производство. Като се започне от подбора и обучението на най-добрите занаятчии, материалите с най-високо качество (вълна, коприна или растителни влакна), преденето, боядисването и ръчната обработка на стан, та чак до крайните етапи на рязане, бръснене, пране и сушене: производственият процес прави всеки килим уникален, със собствена индивидуалност и история, която не прилича на никоя друга.
С често над 200 000 възела на квадратен метър, маниакално внимание към качеството и изследвания в постоянен диалог между традиция, иновация и съвременен дизайн, килимите MOHEBBAN успяват хармонично да свържат нишките на миналото с тези на настоящето и бъдещето в един перфектен баланс, изпълнен със стойност.

Филтри

Вид на продукта

Марки

Филтър по цена

News 2023

News 2023

2021 Collections

2021 Collections

2021 Editions

2021 Editions

Показване на единичен резултат

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required