mohebban

Килимът не е обикновен аксесоар за обзавеждане: той е култура, предавана от поколение на поколение, с умели жестове и изтънчени техники. Със своята форма той определя физическо, но и духовно пространство, а чрез възлите си разказва древна и в същото време съвременна история, допринасяйки за обогатяването на личната вселена на своя собственик с красота и уникалност. Това не е малка отговорност, която семейство MOHEBBAN осъзнава напълно. От началото на 70-те години на миналия век MOHEBBAN произвежда килими с най-високо качество, без да забравя тези ценности и дълбокото значение на едно хилядолетно изкуство. От Иран, от където произхожда семейството, до Милано, където се намира седалището на фирмата вече повече от половин век, през Турция, Индия и Пакистан, където сега се произвеждат килимите: от три поколения насам една международна визия, в която традицията, вниманието към детайла и древните жестове намират своето място, винаги обаче придружени от съвременен поглед, внимателен към дизайна и предизвикателствата на динамичното и постоянно развиващо се настояще.
Контрастът между хилядолетната техника и съвременността на дизайна и десена придава на всеки килим MOHEBBAN не само естетическа, но и символична уникалност. Всъщност стойността на един от тези килими никога не се отделя от историята на неговото производство. Като се започне от подбора и обучението на най-добрите занаятчии, материалите с най-високо качество (вълна, коприна или растителни влакна), преденето, боядисването и ръчната обработка на стан, та чак до крайните етапи на рязане, бръснене, пране и сушене: производственият процес прави всеки килим уникален, със собствена индивидуалност и история, която не прилича на никоя друга.
С често над 200 000 възела на квадратен метър, маниакално внимание към качеството и изследвания в постоянен диалог между традиция, иновация и съвременен дизайн, килимите MOHEBBAN успяват хармонично да свържат нишките на миналото с тези на настоящето и бъдещето в един перфектен баланс, изпълнен със стойност.

Филтри

Вид на продукта

Марки

Филтър по цена

News 2023

News 2023

2021 Collections

2021 Collections

2021 Editions

2021 Editions

Показване на 2 резултата

Не пропускайте най-актуалното от света на интериорния дизайн!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате тенденции, съвети и новости.

* indicates required